Matkailu

pienempi sininen tupa MS

Kaskisten kaupungin info/Kaupungintalo
Raatihuoneenkatu 34
64260 Kaskinen
Puh. 06-2207711

sähköposti: tourism(a)kaskinen.fi

Matkailuinfo Bladhin puodissa, Cneiffin polku 1,
19.6.-12.8. ti-pe klo 11.30-16.00 , la-su klo 11.00-15.00

Löydät meidät myös Facebookista: Kaskisten kaupunki

  Tutustu Kaskisiin -lehti

Kaskinen – idyllinen saarikaupunki

Kaskinen, Suomen pienin kaupunki on mainio lomakohde lapsiperheille ja stressiä pakoon lähteneille matkailijoille. Vanhan puutalokaupungin rauhallisessa ilmapiirissä ja meren läheisyydessä voit unohtaa kiireen ja rentoutua! Kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan päästä ja kaupungin ystävällinen ilmapiiri saat sinut välittömästi tuntemaan olosi kotoisaksi - tänne onkin aina kiva palata uudelleen!

Hyvin säilynyt puukaupunki tarjoaa suuren annoksen kulttuurihistoriaa. Kaskinen edustaa yli 200 vuotta vanhaa kaupunkirakennusperinnettä, jolle on tyypillistä säännöllinen ruutukaava sekä puutalot isoine pihoineen, jotka kesäaikana kukoistavat värikkäine hyvin hoidettuine istutuksineen .

Kaskisten merellisen sijainnin johdosta ovat kaupungin elinkeinotkin jo kautta aikojen suuntautuneet meren antimien hyödyntämiseen ja merenkulkuun. Vilkas satamatoiminta, kalastus ja kalanjalostus ovat tänäkin päivänä saarella sijaitsevan pikkukaupungin asukkaille tärkeitä elinkeinoja. Uudempi teollisuus, joka on kaupungissa kehittynyt 1970-luvulta lähtien, on tarjonnut kaupungille uusia kehittymismahdollisuuksia muuttamatta kuitenkaan kaupungin luonnetta viihtyisänä pikkukaupunkina.

Parhaiten voit tutustua kaupunkiin pyöräillen tai kävellen. Opastettu kävelykierros vie sinut Kaskisten torien ja puistojen poikki ja kertoo sinulle paljon kaupungin ihmisten ja rakennusten menneisyydestä. Uimaranta, hyvät liikunta-alueet ja –tilat sekä veneily- ja retkeilymahdollisuudet kauniissa saaristossa ovat mainioita virkistäytymismahdollisuuksia kesäiseen aikaan. Oiva veneretken kohde on esimerkiksi Sälgrundin vanha luotsiasema ja majakka, jotka sijaitsevat kauniin saaristoluonnon keskellä. Talvella voit tehdä hiihtoretkiä saarten lomassa ja ihailla ahtojäiden tekemiä taideteoksia.

Kaskisten vierasvenesatama sijaitsee kauniin ja idyllisen puutalokaupungin keskustassa. Kaikki veneilijöiden tarvitsemat palvelut löytyvät satamasta. Muut palvelut kirjastoa ja leikkipuistoa myöten ovat kivenheiton päässä torin äärellä.

Etenkin kesäaikaan järjestetään kaupungissa paljon kävijöitä houkuttelevia tapahtumia: markkinoita, urheilutapahtumia sekä korkeatasoista kulttuuriohjelmaa mm. restauroidussa arvokkaassa Bladhin talossa.