Liikunta ja vapaa-aika 

Kaskinen idyllinen saari aktiiviselle liikkujalle

Merellinen, idyllinen Kaskinen ympäristöineen tarjoaa rauhallisen, elämyksellisen, monipuolisen aktiiviseen elämän

Liikkuminen on kaskislaisille itsestään selvyys ja henkireikä, puitteet siihen on idylliset ja upeat. Virkistysreitti kiertää Kaskisten saaren rannikolta rannikolle sen varrella voi ihastella mm. vanhaa kalarantaa ja myllykalliota. Reitti kiertää myös Kotilammen alueella jonka Kaskisten eläkkeen saajat ovat kunnostaneet talkootyöllä useamman vuoden ajan. Alueella sijaitsee useita rakennuksia, sauna ja tanssilava, nämä ovat vuokrattavissa yhdistysten ja yksityisten käyttöön.

Kaskisissa on  valaistu pururata  2,7 km Kotilammen alueella. Pururata om talvisin hiihtäjien käytössä ja ladut tehdään niin perinteistä kuin luisteluhiihtoa harrastaville. Kotilammella on sauvakävelypuisto ja näköalatorni.

Lapsille ja nuorille on tarjolla monenmoista liikuntaa. Kesäisin järjestetään uimakoulu yhdessä Folkhälsanin kanssa kaupungin uimarannalla. Nuoret ovat olleet aktiivisia ja omilla aloitteillaan saaneet aikaan rantalentopallokentän vierasvene sataman tuntumaan sekä hienon skeittipuiston jonka he ovat itse innolla ja rakentaneet kaupungin suosiollisella avustuksella. Frisbeegolfrata sijaitsee urheilukentän maastossa.

Kaupungissa toimii useita aktiivisia urheiluseuroja ja kaupungissa voi harrastaa monipuolisesti esim. jalkapalloa, salibandyä, sulkapalloa, kaukalopalloa, jääkiekkoa, karate-jutsua,  avantouintia ja tennistä.

Massatenniskenttä palvelee entistä paremmin tenniksen pelaajia ja on saanut lajille uusia harrastajia. Avantouimareille on tilavat ja viihtyisät saunatilat vierasvenesatamassa. Kaskisten pingviineillä on niin ikään kasvava jäsenmäärä. Kesäisin vierasvenesataman tilat palvelevat vierailevia veneilijöitä ja purjehtijoita. Jalkapallo on aina ollut suosittua Kaskisissa ja perusparannettu urheilukenttä antaa hyvät puitteet niin harjoitteluun kun kotiotteluiden pelaamiseen. Kenttä on ollut vierasjoukkueiden kiittelemä upean sijaintinsakin vuoksi.

Talvella liikuntaa harrastetaan Kaskisten urheiluhallissa jossa voi pelata salibandyä, jalkapalloa, sulkapalloa, tennistä ja jopa harjoitella golf lyöntejä. Naapurikunnan yleisurheilijat käyvät juoksemassa juoksuradoilla ja harjoittelevat muilla yleisurheilun suorituspaikoilla. Hallissa käy myös ahkerasti kuntosalinkäyttäjiä. Päivisin halli on koululaisten, perhepäivähoitajien, eläkeläisten ja iltapäivätoiminnan käytössä.