Kaskö Musiksommar 2018

Rötter och vingar

För tio år sedan, sommaren 2008, kördes Kaskö kammarmusikfestivalen igång. Då var det spännande att se om publiken skulle hitta till konserterna och om festivalen överhuvudtaget hade någon framtid. Nu tio år senare är det fantastiskt att se hur festivalen har blivit ett av toppevenemangen i Kaskö. Också i år erbjuds förstklassiga artister från både Holland och Finland. Det utlovas ett mångsidigt och högklassigt program där man har tagit i beaktande alla från den kritiska storkonsumenten av klassisk musik till familjens minsta.

Öppningskonserten tillägnas finländsk musik. Förutom Sibelius och Rautavaara får vi höra folkmusik och tango. På Sälgrunds fyrö utlovas en musikalisk naturstig, soloframträdanden och berättelser ur ö-stadens historia. Lördagskvällens artister är violinist Janne Malmivaara och pianist Liisa Malmivaara. På programmet Beethoven, Prokofjev och Brahms. På barnkonserten bekantar vi oss med Mozarts barndomsår. Och på avslutningskonserten tar vi avsked till tonerna av Mozart och Brahms.

Den kommande sommarens program är en blick både till gångna festivalår och till min egen vandringsstig som musiker och konstnär. Temat har jag lånat från Eeva Ahtisaaris självbiografi eftersom den passande avspeglar mitt eget liv. Finländska rötter och hjärta, min kraftreserv och mellaneuropeiska vingar som har burit mig som artist längre än jag någonsin kunnat drömma.

Välkomna att njuta av högklassig och internationell musik i Kaskös vackra havsidyll.

Maija Reinikainen, konstnärlig ledare

Artister:
Janne Malmivaara, violin
Liisa Malmivaara, piano
Maija Reinikainen, Eefje Habraken, Sophia Torrenga, violin
Veronika Lenártová, Francis Saunders, altviolin
Daniel Petrovitsch, cello
Laurens Otto, valthorn
Juan Zurutuza, piano

Broschyr

Biljetter: http://www.netticket.fi och Luckan

Program